Terugblik 52e editie!

 

De finalistentournee na 55x spelen over, finito, basta!

We hebben keihard gelachen! Janneke de Bijl (jury- en publieksprijs), Andries Tunru (persoonlijkheidsprijs) en Mark Waumans hebben heel Nederland door gereisd! Van Workum tot Amsterdam en van Eindhoven tot Groningen, als ware kilometervreters hebben zij de wegen getrotseerd. Nu de tour, en daarmee de 52e editie, tot een einde is gekomen rest ons nog één ding en dat is een terugblik!

Finale time! 
In november vond de ijzersterke finale plaats in het nieuwe Luxor Theater. Hier streden de drie finalisten om de felbegeerde winst. Groener Gras productiesmaakte een te gekke aftermovie voor ons, herbeleef de avond hier!

Portretten halve finalisten
In samenwerking met OPEN Rotterdam hebben we in aanloop naar de halve finales portretten gemaakt van de zes halve finalisten. Leer ieder van hen in twintig minuten tijd kennen en volg hun in hun weg naar succes! Kijk de zes afleveringen hier terug.

Kijkje achter de schermen
In vijf maanden tijd hebben Janneke, Mark en Andries tijdens de tour alle uithoeken van Nederland gezien. Zij hebben samen met onze technicus maar liefst 55 theaters en poppodia aangedaan en zo duizenden mensen keihard laten lachen! In onze WhatssApp groepschat zijn de gekste, mooiste en meest grappige verhalen, foto’s en video’s gepasseerd. Hier een klein inkijkje in het leven van de drie Cameretten Finalisten!

Janneke en Andries hebben beide een mooi stukje geschreven, over het winnen van Cameretten, geen rijbewijs hebben en op tour moeten, gouden glitterjasjes en wijn, veel wijn! Lees het hier én hier terug!

Inschrijven editie 2018
Gaat het kriebelen? Wil jij in de voetsporen van o.a. Janneke de BijlPieter VerelstAnne NeuteboomOldenosbornPatrick Laureij en René van Meurs treden? Schrijf je dan nu in voor de 53e editie van Cameretten! Je hebt nog tot 1 augustus de tijd!

Kom jij liever kijken? Blok dan alvast 22, 23 en 24 november 2018 in de agenda! Dan vinden de halve finale en finale van Cameretten Festival traditiegetrouw plaats in het Luxor Theater!