Deelnemen

De inschrijfperiode is geopend! Je hebt tot 1 augustus ’18 de tijd om je in te schrijven voor de 53e editie!

Cameretten Festival gaat ieder jaar op zoek naar een nieuwe lichting cabaretiers. Jonge, frisse cabarettalenten die de stap naar het grote podium willen maken. Wij bieden een gericht traject waar ontwikkeling centraal staat. Wil jij veel vlieguren maken en de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen? Laat dan nu je gegevens achter en ontvang een inschrijfformulier voor Cameretten Festival 2018. 

Cameretten richt zich op cabaretiers die een professionele carrière in het theater ambiëren en uitblinken in een aan cabaret en kleinkunst verwante discipline. Een afgeronde theater- en/of kleinkunstopleiding is niet verplicht, het hebben van een eigen mening, talent, persoonlijkheid en humor natuurlijk wel!

Hieronder vind je meer informatie over het traject.

Een vraag? Neem dan hier contact met ons op!

Vul hier je gegevens in en ontvang per mail een inschrijfformulier.

Het Traject

Het traject bestaat uit verschillende fases. Vindt hier een overzicht en toelichting per fase.

VIDEO - AUDITIE

Bij het inschrijven word je gevraagd beeldmateriaal mee te sturen. Deze video van minimaal 15 minuten moet een representatief beeld geven van wat wij van je kunnen verwachten bij Cameretten. Het hoeft geen studiokwaliteit te zijn, maar zorg er wel voor dat het voor ons duidelijk is wat je gaat doen. Denk aan opnames van een optreden, open podium of eventueel vanuit je huiskamer. Dit beeldmateriaal kan verstuurd worden via een link naar Youtube, WeTransfer of middels een usb-stick.

De video hoeft niet tegelijk met je inschrijving verstuurd te worden, maar wel uiterlijk voor 1 augustus binnen zijn. Stel je schrijft je op 8 april in, dan kun je jouw video bijvoorbeeld nog insturen op 20 juli.

De organisatie en artistiek leider bekijken deze beelden en kiezen de acts die door gaan naar de selecties. Uiterlijk 15 augustus krijg je per mail te horen of je bent geselecteerd voor de selecties in september en oktober.

SELECTIES

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je door de video-auditie heen bent, mag je optreden tijdens de selecties. Tijdens jouw selectie heb je 20 minuten de tijd om jouw programma te spelen voor publiek en selectiecommissie in Theater Zuidplein of Theater Walhalla in Rotterdam. In totaal worden twintig acts geselecteerd om deel te nemen aan de selectierondes.

De selectiecommissie zal uit alle twintig acts zes kiezen die doorgaan naar de halve finale in het Luxor Theater. Uiterlijk maandag 8 oktober wordt bekend gemaakt welke zes acts dit zijn.

De selecties van Cameretten 2018 vinden plaats op 19, 21, 22 en 26  september. Houdt deze data vrij in je agenda.

WORKSHOP WEEKEND

De zes halve finalisten worden uitgenodigd voor het workshopweekend. In Rotterdam ga je dit weekend werken aan jouw programma. Onder begeleiding van regisseurs wordt jouw programma kritisch bekeken en wordt er gewerkt aan een rond programma van 30 minute. Dit intensieve weekend staat volledig in het teken van jouw eigen ontwikkeling.

Het workshopweekend vindt plaats in het weekend van 13 en 14 oktober in Rotterdam. Houdt dit weekend vrij in je agenda. Het workshopweekend start op zaterdagochtend en eindigt zondagavond. Voor overnachting wordt gezorgd.

TRY-OUTS

Nadat er keihard is gewerkt in het workshopweekend, is het tijd om het land in te gaan en te gaan try-outen! Iedere halve finalist krijgt een aantal try-outs om zijn programma te spelen, nieuw materiaal uit te proberen en vooral ook zelfverzekerder te worden met het programma.

De try-outs 2018 vinden plaats van half oktober tot half november. De data zijn: 17, 26 en 31 oktober en 7, 8, 9,15 en19 november. Als halve finalist moet je alle dagen beschikbaar zijn, na bekendmaking halve finalisten word je voor vier try-outs ingedeeld.

HALVE FINALE

De halve finales van Cameretten 2018 vinden plaats op donderdag 22, vrijdag 23 november in het oude Luxor Theater..

De halve finale is verspreid over twee avonden, elke avond treden er drie halve finalisten op en wordt de avond afgesloten met een gastoptreden. Er zit een vijfkoppige jury in de zaal die alle halve finalisten beoordeelt. Op vrijdagavond na het gastoptreden maakt de juryvoorzitter bekend welke drie acts doorgaan naar de finale op de zaterdagavond in het nieuwe Luxor Theater.

FINALE

De grote finale vindt plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op zaterdag 24 november 2018.

Dit is de belangrijkste avond van het festival, want op deze avond wordt bekend wie er vandoor gaan met de prijzen van Cameretten. Na het optreden van de drie finalisten en het gastoptreden, wordt er bekend gemaakt wie de winnaar is van de Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs (indien de jury besluit deze laatste prijs uit te reiken).

FINALISTENTOURNEE

Na alle spanning van de finale, wacht er nóg een mooie prijs voor de finalisten en prijswinnaars, namelijk de finalistentournee. Deze tour gaat langs theaters door het hele land en bestaat uit ruim 55 avonden.

De finalistentournee vindt plaats van december 2018 tot en met mei 2019. De speellijst komt binnenkort online in de agenda.

INSCHRIJFVOORWAARDEN

Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om je in te schrijven voor Cameretten Festival 2018. Bij Cameretten hanteren we een aantal inschrijfvoorwaarden. Lees deze hieronder goed door.

Iedereen die de stap naar een professionele cabaretcarrière wil maken is bij Cameretten aan het goede adres en mag zich inschrijven. Weet je niet precies hoe het traject van Cameretten eruit ziet, lees dit dan eerst nog goed door.

Bij je inschrijving vragen wij je een video aan te leveren van minimaal 15 minuten van het materiaal dat jij bij Cameretten wilt laten zien. De video moet een representatief beeld geven van wat wij van je kunnen verwachten. Het hoeft geen studiokwaliteit te zijn, maar zorg er wel voor dat het voor ons duidelijk is wat je gaat doen. Denk aan opnames van een optreden op bijvoorbeeld een open podium of eventueel vanuit je huiskamer. Dit beeldmateriaal kan verstuurd worden via een link naar Youtube, WeTransfer of middels een usb-stick.

Heb jij niet de middelen om je auditie op te nemen? Stuur dan een mail naar info@cameretten.nl en wij helpen je graag verder!

De video hoeft niet tegelijk met je inschrijving binnen te zijn, maar wel uiterlijk voor 1 augustus . Oftewel stel je schrijft je op 8 april in, dan kan je jouw video bijvoorbeeld nog insturen op 20 juli.

De organisatie en artistiek adviseur bekijken alle filmpjes en zullen hieruit een x-aantal deelnemers kiezen die door gaan naar de selecties. Uiterlijk 15 augustus hoor je via de mail of je bent geselecteerd voor de selecties.

De zes halve finalisten van Cameretten zijn verplicht beschikbaar te zijn voor het workshopweekend, try-outs, halve finale, finale en de finalistentournee.

Meerdere malen mee doen aan Cameretten
Deelnemers die minder dan vier edities geleden in de halve finale hebben gestaan, zijn uitgesloten van inschrijving. Tenzij de samenstelling van de deelnemende act anders is dan bij eerdere deelname. Voorbeeld in 2012 stond je als solist in de halve finale en nu als groep, dan is inschrijving wel toegestaan.

Meedoen aan meerdere festivals
Ervaring leert dat deelnemers denken een grotere kans te maken om door te breken door zich voor meerdere festivals tegelijk in te schrijven. Dit is echter niet het geval. Het meedoen aan een festival vergt veel tijd en energie.

Cameretten is geen voorstander van het meedoen met meerdere festivals, maar weert winnaars/finalisten van andere festivals niet. Denk er aan dat als je je toch bij meerdere festivals in wilt schrijven er data kunnen overlappen en belofte maakt schuld. Voorkom dat je meerdere afspraken op de aangegeven dagen hebt staan. Let hier goed op om teleurstellingen te voorkomen!

X