Het traject van Cameretten

Inschrijfperiode – 1 april tot 1 augustus 2021

Tijdens de inschrijfperiode kan men zich inschrijven via dit inschrijfformulier. Iedereen kan zich inschrijven. De inschrijving is compleet bij een volledig ingevuld inschrijfformulier, een foto en een video van de voorstelling.

Video auditie – augustus 2021

De organisatie en de artistiek leider selecteren na het zien van alle video’s circa 20 acts die deel mogen nemen aan de voorrondes. Dit wordt medio augustus per mail bekend gemaakt.

Voorrondes – september 2021 – Rotterdam

De deelnemers van de voorrondes spelen elk 20 minuten voor publiek en de selectiecommissie. De selectiecommissie selecteert uit alle deelnemers zes acts voor de halve finales. Deze voorrondes zijn gepland op 4 avonden in september en vinden plaats in Kantine Walhalla en Theater Zuidplein, beide te Rotterdam. De precieze data volgen nog.

Regieweekend – oktober 2021 – Rotterdam

De zes halve finalisten gaan tijdens het regieweekend aan de slag met professionele regisseurs om hun programma bij te schaven. Iedere deelnemer werkt in principe met één regisseur. Het regieweekend vindt plaats in Rotterdam, ook deze data volgen later. Cameretten zorgt voor een overnachting tijdens het regieweekend.

Try-outs – oktober en november 2021 – Landelijk

Tijdens de try-outs spelen drie van zes halve finalisten 30 minuten hun voorstelling. De try-outs vinden plaats door heel Nederland. De regisseurs en artistiek leider bezoeken de try-outs om de halve finalisten van feedback te voorzien en zo de laatste puntjes op de i te zetten.

Halve finales – 25 en 26 november 2021 – Rotterdam

Zes halve finalisten spelen in het oude Luxor om een plek in de finale te bemachtigen. Iedere act speelt 30 minuten hun voorstelling. Een jury besluit welke drie acts door mogen. De halve finales worden afgesloten met gastoptredens van gevestigde cabaretiers, waaronder uiteraard ook oud winnaars en -finalisten van Cameretten.

Finale – 27 november 2021 – Rotterdam

De finale is het hoogtepunt van het festival. Hier hebben de drie finalisten drie maanden lang onder intensieve begeleiding naar toe gewerkt. De drie talenten strijden om de Juryprijs, Publieksprijs en mogelijk de Persoonlijkheidsprijs. Dit jaar vindt de finale in het oude Luxor Theater plaats. Na de optredens van de finalisten is, vindt een gastoptreden plaats.

Finalistentournee – december 2021 t/m mei 2022 – Landelijk

De finalisten gaan op tournee langs maar liefst 55 theaters en poppodia door heel Nederland. Tijdens de tour maken ze veel vlieguren en proberen ze nieuw materiaal uit, zodat de finalisten na Cameretten aan de slag kunnen met het maken van een avondvullend programma.