Traject

Het traject van Cameretten

Inschrijfperiode – 1 april tot 1 augustus 2024

Tijdens de inschrijfperiode kan iedereen zich inschrijven. De inschrijving is compleet bij een volledig ingevuld inschrijfformulier, een foto en een video van de voorstelling.

Video auditie – augustus 2024

De artistiek leider en directeur selecteren na het zien van alle video’s circa 15 acts die deel mogen nemen aan de voorrondes. Dit wordt medio augustus per mail bekend gemaakt.

Voorrondes – september 2024 – Den Haag

De deelnemers van de voorrondes spelen elk 20 minuten voor publiek en de selectiecommissie. De selectiecommissie selecteert uit alle deelnemers zes acts voor de halve finales. De voorrondes zijn gepland op drie avonden in september en vinden plaats in Den Haag.

Regieworkshops – oktober 2024 – Den Haag

De zes halvefinalisten gaan tijdens een aantal regieworkshops aan de slag met een professionele regisseur om hun programma bij te schaven. Iedere deelnemer werkt in principe met één regisseur.

Try-outs – oktober en november 2024 – Landelijk

Tijdens de try-outs spelen drie van de zes halvefinalisten 25 minuten hun voorstelling. De try-outs vinden plaats door heel Nederland. De regisseurs en artistiek leider bezoeken de try-outs om de halve finalisten van feedback te voorzien en zo de laatste puntjes op de i te zetten.

Halve finales – 28 en 29 november 2024 – Den Haag

Zes halvefinalisten spelen in Diligentia om een plek in de finale te bemachtigen. Iedere act speelt 25 minuten. Een jury besluit welke drie acts door mogen. De halve finales worden afgesloten met gastoptredens van gevestigde cabaretiers, waaronder vaak ook oud winnaars en -finalisten van Cameretten.

Finale – 30 november 2024 – Den Haag

De finale is het hoogtepunt van het festival. Hier hebben de drie finalisten drie maanden lang onder intensieve begeleiding naar toe gewerkt. De drie talenten strijden om de Juryprijs, Publieksprijs en mogelijk de Persoonlijkheidsprijs. De finale vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg. Na de optredens van de finalisten, vindt een gastoptreden plaats.

Finalistentournee – december 2024 t/m mei 2025 – Landelijk

De finalisten gaan op tournee langs maar liefst 55 theaters en poppodia door heel Nederland. Tijdens de tour maken ze veel vlieguren en proberen ze nieuw materiaal uit, zodat de finalisten na Cameretten aan de slag kunnen met het maken van een avondvullend programma.