0Het traject van Cameretten

Inschrijfperiode     – 1 april tot 1 augustus 2020

Tijdens de inschrijfperiode kan men zich inschrijven via dit inschrijfformulier. Iedereen kan zich inschrijven. De inschrijving is compleet bij een volledig ingevuld inschrijfformulier, een foto en een video van de voorstelling.

Video auditie – augustus 2020

De organisatie en de artistiek leider selecteren na het zien van alle video’s circa 20 acts die deel mogen nemen aan de voorrondes. Dit wordt medio augustus per mail bekend gemaakt.

Voorrondes – september 2020 – Rotterdam

De deelnemers van de voorrondes spelen elk 20 minuten voor publiek en de selectiecommissie. De selectiecommissie selecteert uit alle deelnemers zes acts voor de kwartfinales. Deze voorrondes zijn gepland op 4 avonden en vinden plaats in Kantine Walhalla en Theater Zuidplein, beide te Rotterdam. De data van de voorrondes zijn 9 en 16 september en 2 en 3 oktober 2020.

Regieweekend – oktober 2020 – Rotterdam

De zes kwartfinalisten gaan tijdens de workshops aan de slag met professionele regisseurs om hun programma bij te schaven. Iedere deelnemer werkt in principe met één regisseur. Het regieweekend vindt plaats in Rotterdam op 17 en 18 oktober 2020. Een overnachting is inbegrepen.

Try-outs –  november 2020- Landelijk

Tijdens de try-outs spelen drie van zes kwartfinalisten 30 minuten hun voorstelling. Tussen   De try-outs vinden door heel Nederland plaats. De regisseurs en artistiek leider bezoeken de try-outs om de halve finalisten van feedback te voorzien en zo de laatste puntjes op de i te zetten.

Kwart finale – 25 en 26 november 2020 – Rotterdam

Zes kwartfinalisten spelen in het oude Luxor om een plek in de halve finale te bemachtigen. Iedere act speelt 30 minuten hun voorstelling. Een jury besluit welke vier acts door mogen. De kwartfinales worden afgesloten met gastoptredens van gevestigde cabaretiers, met de voorkeur aan oud-winnaars en -finalisten van Cameretten.

Halve finale – 27 november 2020 – Rotterdam

Uit de zes kwartfinalisten worden vier acts gekozen door de jury om door te gaan naar de halve finale. De jury ziet dan de vier acts nog een keer voordat ze beslissen welke drie acts naar de finale mogen.

Finale – 28 november 2020 – Rotterdam

De finale is het hoogtepunt van het festival. Hier hebben de drie finalisten drie maanden lang onder intensieve begeleiding naar toe gewerkt. De drie talenten strijden om de Juryprijs, Publieksprijs en mogelijk de Persoonlijkheidsprijs. Dit jaar vindt de finale in het oude Luxor Theater plaats. Na de optredens van de finalisten is, vindt een gastoptreden plaats.

Finalistentournee – december 2020 t/m mei 2021 – Landelijk

De finalisten gaan op tournee langs maar liefst 55 theaters en poppodia door heel Nederland. Tijdens de tour maken ze veel vlieguren en proberen ze nieuw materiaal uit, zodat de finalisten na Cameretten aan de slag kunnen met het maken van een avondvullend programma.