Deelnemen

Helaas! De inschrijfperiode voor Cameretten Festival 2017 is gesloten. Per 1 april 2018 opent de inschrijfperiode voor de 53e editie.

Cameretten Festival gaat ieder jaar op zoek naar een nieuwe lichting cabaretiers! Jonge, frisse cabarettalenten die de stap naar het grote podium willen maken. Wij bieden een gericht traject waar ontwikkeling centraal staat. Wil jij veel vlieguren maken en de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen? Laat dan nu je gegevens achter en ontvang 1 april 2018 een inschrijfformulier voor Cameretten Festival 2018. 

Cameretten richt zich op cabaretiers die een professionele carrière in het theater ambiëren en uitblinken in een aan cabaret en kleinkunst verwante discipline. Een afgeronde theater- en/of kleinkunstopleiding is niet verplicht, het hebben van een eigen mening, talent, persoonlijkheid en humor natuurlijk wel!

 

Hieronder vind je meer informatie over het traject.

Een vraag? Neem dan hier contact met ons op!

Inschrijven

Vul hier je gegevens in en ontvang 1 april 2018 per mail een inschrijfformulier.

Het Traject

Het traject bestaat uit verschillende fases. Vindt hier een overzicht en toelichting per fase.

 • Video - Auditie

  Bij het inschrijven word je gevraagd beeldmateriaal mee te sturen. Deze video van minimaal 15 minuten moet een representatief beeld geven van wat wij van je kunnen verwachten bij Cameretten. Het hoeft geen studiokwaliteit te zijn, maar zorg er wel voor dat het voor ons duidelijk is wat je gaat doen. Denk aan opnames van een optreden, open podium of eventueel vanuit je huiskamer. Dit beeldmateriaal kan verstuurd worden via een link naar Youtube, WeTransfer of middels een usb-stick.

  De video hoeft niet tegelijk met je inschrijving verstuurd te worden, maar wel uiterlijk voor 1 augustus binnen zijn. Stel je schrijft je op 8 april in, dan kun je jouw video bijvoorbeeld nog insturen op 20 juli.

  De organisatie en artistiek leider bekijken deze beelden en kiezen de acts die door gaan naar de selecties. Uiterlijk 15 augustus krijg je per mail te horen of je bent geselecteerd voor de selecties in september en oktober.

 • Selecties

  Wanneer je te horen hebt gekregen dat je door de video-auditie heen bent, mag je optreden tijdens de selecties. Tijdens jouw selectie heb je 20 minuten de tijd om jouw programma te spelen voor publiek en selectiecommissie in Theater Zuidplein of Theater Walhalla in Rotterdam.

  De selectiecommissie zal uit alle deelnemers negen acts kiezen die doorgaan naar de halve finale in Theater Zuidplein. Uiterlijk maandag 9 oktober wordt bekend gemaakt welke negen acts dit zijn.

  De selecties van Cameretten 2017 vinden plaats op 20, 22, 23 en 27  september. Houdt deze data vrij in je agenda.

 • Workshop Weekend

  De zes halve finalisten worden uitgenodigd voor het workshopweekend. In dit weekend in Rotterdam ga je werken aan jouw programma. Onder begeleiding van regisseurs wordt jouw programma kritisch bekeken en wordt er gewerkt om een rond programma van 30 minuten te hebben voor de halve finale. Dit intensieve weekend staat volledig in het teken van je eigen ontwikkeling.

  Het workshopweekend vindt plaats in het weekend van 21/22 oktober in Rotterdam. Houdt dit weekend vrij in je agenda. Het workshopweekend start op zaterdagochtend en eindigt zondagavond. Voor overnachting wordt gezorgd.

 • Try-outs

  Na het harde werken aan het programma tijdens het workshopweekend is het tijd om het land in te gaan en te gaan try-outen. Iedere halve finalist krijgt een aantal try-outs om zijn programma te spelen, nieuw materiaal uit te proberen en vooral ook zelfverzekerder te worden met het programma.

  De try-outs 2017 vinden plaats van half oktober tot half november. De data worden binnenkort bekend gemaakt in de agenda. Houdt deze goed in de gaten, want als halve finalist moet je alle dagen beschikbaar zijn.

 • Halve Finale

  De halve finales van Cameretten 2017 vinden plaats op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 november 2017 in het oude Luxor Theater..

  De halve finale is verspreid over drie avonden, elke avond treden er drie halve finalisten op en wordt de avond afgesloten met een gastoptreden. Er zit een vijfkoppige jury in de zaal die alle halve finalisten beoordeelt. Op vrijdagavond na het gastoptreden maakt de juryvoorzitter bekend welke drie acts doorgaan naar de finale op de zaterdagavond in het nieuwe Luxor Theater.

 • Finale

  De grote finale vindt plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op zaterdag 25 november 2017.

  Dit is de belangrijkste avond van het festival, want op deze avond wordt bekend wie er vandoor gaan met de prijzen van Cameretten. Na het optreden van de drie finalisten en het gastoptreden, wordt er bekend gemaakt wie de winnaar is van de Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs (indien de jury besluit deze laatste prijs uit te reiken).

 • Finalistentournee

  Na alle spanning van de finale, wacht er nóg een mooie prijs voor de finalisten en prijswinnaars, namelijk de finalistentournee. Deze tour gaat langs theaters door het hele land en bestaat uit ruim 50 avonden.

  De finalistentournee vindt plaats van december 2017 tot en met mei 2018. De speellijst komt binnenkort online in de agenda.

 • Inschrijfvoorwaarden

  Vanaf 1 april 2017 is het mogelijk om je in te schrijven voor Cameretten 2017. Bij Cameretten hanteren we een aantal inschrijfvoorwaarden. Lees deze hieronder goed door.

  Iedereen die de stap naar een professionele cabaretcarrière wil maken is bij Cameretten aan het goede adres en mag zich inschrijven. Weet je niet precies hoe het traject van Cameretten eruit ziet, lees dit dan eerst nog goed door.

  Bij je inschrijving vragen wij je een video aan te leveren van minimaal 15 minuten van het materiaal dat jij bij Cameretten wilt laten zien. De video moet een representatief beeld geven van wat wij van je kunnen verwachten. Het hoeft geen studiokwaliteit te zijn, maar zorg er wel voor dat het voor ons duidelijk is wat je gaat doen. Denk aan opnames van een optreden op bijvoorbeeld een open podium of eventueel vanuit je huiskamer. Dit beeldmateriaal kan verstuurd worden via een link naar Youtube, WeTransfer of middels een usb-stick.

  Heb jij niet de middelen om je auditie op te nemen? Stuur dan een mail naar info@cameretten.nl en wij helpen je graag verder!

  De video hoeft niet tegelijk met je inschrijving binnen te zijn, maar wel uiterlijk voor 1 augustus . Oftewel stel je schrijft je op 8 april in, dan kan je jouw video bijvoorbeeld nog insturen op 20 juli.

  De organisatie en artistiek adviseur bekijken alle filmpjes en zullen hieruit een x-aantal deelnemers kiezen die door gaan naar de selecties. Uiterlijk 15 augustus hoor je via de mail of je bent geselecteerd voor de selecties.

  De negen halve finalisten van Cameretten zijn verplicht beschikbaar te zijn voor het workshopweekend, try-outs, halve finale, finale en de finalistentournee.

  Meerdere malen mee doen aan Cameretten
  Deelnemers die minder dan vier edities geleden in de halve finale hebben gestaan, zijn uitgesloten van inschrijving. Tenzij de samenstelling van de deelnemende act anders is dan bij eerdere deelname. Voorbeeld in 2012 stond je als solist in de halve finale en nu als groep, dan is inschrijving wel toegestaan.

  Meedoen aan meerdere festivals
  Ervaring leert dat deelnemers denken een grotere kans te maken om door te breken door zich voor meerdere festivals tegelijk in te schrijven. Dit is echter niet het geval. Het meedoen aan een festival vergt veel tijd en energie.

  Cameretten is geen voorstander van het meedoen met meerdere festivals, maar weert winnaars/finalisten van andere festivals niet. Denk er aan dat als je je toch bij meerdere festivals in wilt schrijven er data kunnen overlappen en belofte maakt schuld. Voorkom dat je meerdere afspraken op de aangegeven dagen hebt staan. Let hier goed op om teleurstellingen te voorkomen!

X