Frank Heijman

Nieuwe directeur: Frank Heijman

Frank Heijman is met ingang van 22 februari 2024 de nieuwe directeur van Stichting Cameretten en volgt Pascal Ultee op die hiermee afscheid neemt van Cameretten. Ultee legt voor onbepaalde tijd al zijn zakelijke werkzaamheden neer om zich tijdens een sabbatical te heroriënteren op de toekomst.

Heijman, afkomstig uit Rijswijk, was jarenlang artistiek verantwoordelijk voor Theaters Diligentia & PePijn en heeft hard gebouwd aan de positie van deze cabarettheaters. Hij was verantwoordelijk voor het binnenhalen van premières en de landelijke Cabaretprijzen, het initiëren van het Peper festival en het opzetten van diverse eigen producties. “De komst van Cameretten naar Den Haag was een volgende stap in het vergroten van het bereik van Den Haag als cabaretstad. Ik vind het tof dat ik daar weer aan kan bijdragen. Het is een ideale combinatie met mijn werk als cabaretprogrammeur van het Chassé Theater in Breda. Daar mag ik cabaretiers ontvangen in een van de grootste zalen van Nederland. Maar nu kan ik me ook weer richten op de ontwikkeling van jong talent”.

Ultee: “Met veel plezier heb ik me de afgelopen twee edities van Cameretten Festival ingezet om het langstlopende cabaretfestival van Nederland in Den Haag een warm thuis te geven. Dankzij de tomeloze inzet van het Cameretten team, de passie van de talenten die we een podium hebben gegeven en de fijne samenwerking met alle partners, kijk ik terug op een succesvolle verhuizing van het festival naar de hofstad. Frank brengt een rijkdom aan ervaring in de culturele sector en een passie voor de ontwikkeling van jong cabarettalent en daarmee een nieuw creatief elan voor de toekomst van Cameretten. Met veel vertrouwen draag ik met enthousiasme het stokje aan hem over.”

Heijman: “Ik heb hier jarenlang gewoond en ben opgegroeid in Rijswijk, daarom voelt Den Haag als thuiskomen. De stad heeft een compacte culturele infrastructuur en een rijke geschiedenis op het gebied van comedy en cabaret. Pascal heeft, samen met het team, Cameretten mooi laten landen in Den Haag en de organisatie geprofessionaliseerd. Ik ben heel blij dat ik mag doorbouwen aan dit prachtige festival in mijn stad. Op 28 en 29 november 2024 zullen de halve finales plaatsvinden in Theater Diligentia, gevolgd door de finale op 30 november in de Koninklijke Schouwburg”.

Sinds 1966 fungeert het cabaretfestival als springplank naar een professionele carrière van vele bekende cabaretiers, zoals Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Jandino Asporaat, Patrick Laureij, Plien & Bianca, Daniël Arends en velen meer. De culturele footprint die Cameretten heeft achtergelaten is enorm. Cameretten biedt aanstormende talenten een gefocust traject met veel speeluren, professionele begeleiding en een netwerk dat de basis kan worden voor de rest van hun carrière als cabaretier.

Het team van Cameretten, bestaande uit o.a. Eveline Mol (artistiek leider), Yvette van Beek, (productieleider) en nu Frank Heijman (directeur), zet zich met veel plezier en enthousiasme in om de 58e editie van Cameretten wederom tot een succes te maken.