Op naar de 52e editie!

De inschrijfperiode voor de 52e editie van Cameretten Festival is nog in volle gang. Ook dit jaar gaat het oudste en grootste cabaretfestival van Nederland op zoek naar hét nieuwe cabarettalent. Wie dit jaar in de voetsporen van o.a. Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Patrick Laureij treedt zal 25 november tijdens de finale in het nieuwe Luxor Theater blijken. Maar eerst zullen de deelnemers een intensief traject doorlopen waarin competitie en begeleiding centraal staat. Tijdens deze editie zullen regisseurs Titus Tiel Groenestege, Pieter Bouwman en Annelies Herfst hen hierbij ondersteunen. Durf jij het aan? Schrijf je dan snel in, de inschrijfperiode loopt nog tot 1 augustus.

In september gaat de zoektocht in Theater Zuidplein en Theater Walhalla officieel van start tijdens de selectierondes. Uit tientallen videoaudities worden twintig acts geselecteerd die zich ten overstaande van publiek en jury mogen bewijzen. Dit jaar zijn de selectierondes belangrijker dan ooit. Niet negen maar slechts zes van de beste acts mogen door naar de halve finale in het oude Luxor Theater.

De lat ligt hoog dit jaar. De zes die een halve finaleplek weten te bemachtigen mogen in oktober aan de slag met drie gerenommeerde regisseurs tijdens het workshopweekend. De try-out tour maakt onderdeel uit van het intensieve traject, waarin alle deelnemers maar liefst vier speelbeurten in theaters door heel Nederland krijgen. Op weg naar de halve finale worden de aanstormende cabarettalenten begeleidt door Titus Tiel Groenestege, Pieter Bouwman en Annelies Herfst.

Aanschouw het resultaat van al het harde werken op donderdag 23 en vrijdag 24 november tijdens de halve finale in het oude Luxor Theater. Zaterdag 25 november komt in het nieuwe Luxor Theater een einde aan de strijd en zal blijken wie dit jaar met de felbegeerde winst naar huis gaat. Kom en laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en geniet van te gekke gastoptredens!

Wil jij de aanstormende talenten in actie zien? Kijk dan voor alle speeldata en locaties in onze agenda! Sta jij liever zelf op het podium? De inschrijfperiode loopt nog tot 1 augustus. Wees snel en schrijf je hier in!