De finalisten van Cameretten ’16 zijn….

De Halve Finale in het oude Luxor Theater is na drie avonden keihard lachen ten einde. Negen cabarettalenten hebben tijdens de 51e editie van Cameretten Festival gestreden om een felbegeerde finaleplek. Onder het lachende publiek begaf zich de vijfkoppige jury, bestaande uit: Nico Baars, Carlijn Sonneveldt, Jeanne Kers, Frank Heijman en Mike Peek. Aan hen de zware klus om te bepalen welke drie getalenteerde acts door gaan naar de finale op zaterdag 26 november in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam.

Na lang beraad heeft juryvoorzitter Nico Baars zich op vrijdagavond namens de voltallige jury uitgesproken, niemand minder dan Alex Ploeg, Victor Luis van Es en Pieter Verelst zijn door naar de finale, waar zij zullen strijden om de Juryprijs, Publieksprijs en Persoonlijkheidsprijs van Cameretten Festival 2016!

De jury over de finalisten:

Finalist 1: Alex Ploeg
“Alex beschikt duidelijk over veel ervaring. Hij steekt de zaal in zijn in zijn zak met een combinatie van zelfspot, scherpe stand-up en twee mooie, hele verschillende liedjes.”

Finalist 2: Victor Luis van Es
“Victor ontwikkelt zijn ervaringen met Tinder tot een sterk, persoonlijk verhaal, zonder in sentiment te vervallen. Zijn voorstelling blijkt een zoektocht die niet, of nóg niet, tot een definitief antwoord heeft geleid.”

Finalist 3: Pieter Verelst
“Met zijn opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter brengt absurdisme waar je als publiek nog net bij kunt.”

Morgen, zaterdag 26 november, betreden de drie finalisten het grote podium van het nieuwe Luxor Theater. Voor een publiek bestaande uit 1500 man laten zij nog een keer zien wat zij waard zijn. Na de pauze gaat de jury in beraad en geniet het publiek van een gastoptreden van Eric van Sauers, oud-winnaar Cameretten Festival ’97. Aan het einde van de avond wordt bekend gemaakt wie er met de Juryprijs, Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs naar huis gaat. Spannend!