Programma’s halve finalisten ’16

Het workshopweekend is tot een einde gekomen en de Try-Out tour is van start! De halve finalisten maken zich op voor de strijd. Wie verovert er dit jaar een felbegeerd plekje in de Finale op 26 november in het nieuwe Luxor Theater? Koop snel uw kaarten en mis het niet!

Zie hier de negen cabarettalenten die tijdens de Halve Finales op 23, 24 en 25 november het podium van het oude Luxor Theater zullen betreden. Benieuwd wat je van hen kunt verwachten? Lees het hier!


Woensdag 23 november | Halve Finale

Victor Luis van Es, Nadja Schijveschuurder en Tim Teunissen bijten het spits af. De avond eindigt met een te gek gastoptreden van Peter Pannekoek!


Victor Luis van Es

Titel: ZICHTBAAR

ZICHTBAAR is een open en persoonlijk verhaal met humor en durf. Verrassend, verfrissend met interessante inzichten die aan bod komen. Victor laat zich zien en deelt zijn ervaring en kijk op liefde, relaties en het ego.


Nadja Schijveschuurder

Titel: Swipe off

Nadja is op een zoektocht naar de relatie die wèl bevredigt. Is er nog iets tussen alleen of samen? Zo’n man heb je toch niet 24 uur per dag nodig?
Verwacht geen zoetsappigheid of romantisch geneuzel. Nadja swipet keihard van zich af!


Tim Teunissen

Titel: Vluchten kan altijd

Tim laat een reeks antihelden de revue passeren die koste wat het kost de schone schijn ophouden. Met man en macht houden ze zich van de domme of blazen van de hoogste toren. Een voorstelling over sorry zeggen, vluchtgedrag, te veel ambitie hebben en bang zijn.


Donderdag 24 november | Halve Finale

Arjen Banach, Ongeremd en Pieter Verelst betreden op donderdag het podium. René van Meurs sluit de avond keihard lachend af!


Arjen Banach

Titel: Wat Neem Je Mee…?

Nederland anno nu, het Nederland van het vluchtelingendebat, van hipsters en van drielaags-toiletpapier. Wat neem je mee…? is een kritische blik op de hedendaagse maatschappij en haar gebruikers, waarbij het onvermogen wordt blootgelegd om consequent te zijn en altijd datgene te blijven doen wat nodig is. Wat is dan nog de oplossing? Waar begin je? En onvermijdelijk, wat neem je mee…?


Ongeremd

Titel: Waar het naar leidt

Ongeremd is een prettig gestoord muzikaal duo dat samen met een aantal muzikanten probeert om hun achtergrond achter zich te laten. Als zij hun hele leven als voorbeeld nemen is de enige zekerheid dit; iedereen gaat dood of weg. Als in de zekerheid van het bij elkaar zijn de enige garantie is dat je uit elkaar gaat, hoelang zijn zij dan als duo houdbaar?


Pieter Verelst

Titel: Mijn broer en ik

Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel heuglijk ben. Ondanks mijn povere uitkering,
zou ik mijn broer na tien jaar terug hartelijk en gracieus willen ontvangen. Een mens is immers ook niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen.
Laten we dat afspreken.


Vrijdag 25 november | Halve Finale

Johan Stevens, Thomas van der Hulst en Alex Ploeg strijden tijdens de laatste halve finale om een felbegeerde finaleplek. Cabaretduo Yentl en de Boer verzorgt deze avond een spetterend gastoptreden! De juryvoorzitter sluit de avond af met de bekendmaking van de drie acts die een plekje hebben veroverd in de finale.


Johan Stevens

Titel: Prettige feestdagen

Eind vorig jaar werd ik 40 en de schrik zit er behoorlijk in. Kak. Wat heb ik ervan gemaakt tot nu toe? En hoe zorg ik dat ik er echt iets van ga maken? Is geluk een keuze, of moet je er vooral heel veel mazzel voor hebben?


Thomas van der Hulst

Titel: 5 sterren, fantastische voorstelling


Thomas van der Hulst heeft een visie en een missie: Het cabaret vernieuwen, van binnenuit. Hij kan dit niet alleen, uw hulp is nodig.
Gaandeweg komt hij erachter dat de weg soms belangrijker is dan het resultaat.
Waar het Thomas ontbreekt aan zelfvertrouwen maakt hij dit ruimschoots goed met grote dromen en vergezichten.


Alex Ploeg

Titel: Onverantwoord

Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen.


Nieuwsgierig geworden? Koop dan snel je kaarten en laat je tijdens de Halve Finales verrassen door de topcabaretiers van morgen!

Houd ons op Facebook, Instagram en Twitter in de gaten voor de laatste updates, leuke weetjes en exclusieve kijkjes achter de schermen!

Foto’s: Anne van Zantwijk