Nieuwe zakelijk leider Cameretten

Merel Mathey is per 1 april 2017 zakelijk leider van stichting Cameretten. Mathey, tevens mede-eigenaar van Comedy Cafe Amsterdam, zal zich richten op de financiële continuïteit van het cabaretfestival door middel van partners en sponsorwerving.

Mathey (1985) heeft een achtergrond in de advocatuur maar heeft in 2015 de wetboeken definitief omgeruild voor de humor in de comedywereld. Na het oprichten van een comedy club in Almere in haar studententijd, haar betrokkenheid bij de opstartfase gedurende de eerste drie jaar van het Utrecht International Comedy Festival en het opzetten van de nieuwe locatie van Comedy Café Amsterdam op Ijdok, neemt zij een volgende stap.

Al meer dan 51 jaar fungeert het cabaretfestival als springplank naar een professionele carrière van vele inmiddels bekende cabaretiers, zoals Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Marc-Marie Huijbregts en velen meer. De culturele footprint die Cameretten heeft achtergelaten is enorm. Cameretten biedt aanstormende talenten een gefocust traject met veel speeluren, professionele begeleiding en een netwerk dat de basis kan bieden voor de rest van hun carrière als cabaretier.  

Het team van Cameretten, bestaande uit Eveline Mol (artistiek leider), Dena Dijkstra, (festivalorganisator Cameretten) en nu met Merel Mathey (zakelijk leider), zet zich met veel plezier en enthousiasme in om de 52e editie van Cameretten wederom tot een succes te maken.