Nieuwe samenwerking Stichting Cameretten

Stichting Cameretten en DE REE archiefsystemen slaan de handen ineen. Dit brengt Stichting Cameretten een stap dichterbij het digitaliseren van het indrukwekkende archief dat het in meer dan vijftig jaar tijd heeft opgebouwd. Mede dankzij deze samenwerking wordt een stukje cabaretgeschiedenis in ere hersteld. Stapels geluidsbanden, foto’s en programmaboekjes zullen daardoor ook voor de volgende generatie cabaretliefhebbers bewaard blijven.

Cameretten Festival bestaat dit jaar maar liefst 52 jaar, wat een archiefkast vol uniek materiaal heeft opgeleverd. Stichting Cameretten heeft reeds een start gemaakt in het verzamelen, sorteren en digitaliseren van alle gedateerde geluidsbanden, kleurrijke programmaboekjes en mooie foto’s maar heeft nog een lange weg te gaan. Dinsdag 19 september is hier een belangrijke stap in gezet. DE REE archiefsystemen en Stichting Cameretten zijn een sponsorovereenkomst overeengekomen waardoor de stichting vanaf heden gebruik kan maken van het door DE REE archiefsystemen aangeboden programma MAIS-flexis. Zo kan Cameretten met de hulp van het archiveringsbedrijf op professionele wijze alle gevonden schatten, veilig online, opbergen. Cameretten bedankt De REE archiefsystemen en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

Cameretten breidt het huidige archief graag nog verder uit. Mocht u in het bezit zijn van uniek materiaal zoals een versleten flyer uit 1966 of een geluidsopname uit 1983, neem dan contact met ons op via info@cameretten.nl. Ook mooie herinneringen en foto’s van uw bezoek aan het festival zijn van harte welkom!