Gastoptredens Cameretten 2017 bekend!

Cameretten Festival vindt dit jaar voor het 52e jaar plaats. Traditiegetrouw gaat het cabaretfestival op zoek naar hét nieuwe cabarettalent van Nederland en Vlaanderen. Zes veelbelovende acts strijden donderdag 23 en vrijdag 24 november tijdens de Halve Finale in het oude Luxor Theater om een felbegeerde finaleplek. De Finale vindt plaats op zaterdag 25 november in het nieuwe Luxor Theater. Welke zes acts zich tot halve finalisten mogen scharen wordt volgende week bekend gemaakt, de drie gevestigde cabaretiers die dit jaar een gastoptreden verzorgen zijn daarentegen wel al bekend. Dit jaar zijn dat niemand minder dan Henry van Loon, Kiki Schippers met band en Sanne Wallis de Vries

Donderdag 23 november | Henry van Loon | Halve Finale | oude Luxor
Oud-deelnemer Henry van Loon speelt altijd op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. Afgelopen zomer zette hij samen met cabaretier Alex Klaassen De Parade op zijn kop als het duo H.E.A.R.. Daarnaast kun je hem ook kennen als lid van Comedytrain en acteur in o.a. de films ‘New Kids Nitro’ en ‘Bro’s Before Ho’s’.

Vrijdag 24 november | Kiki Schippers met band | Halve Finale | oude Luxor
Kiki Schippers won in 2014 zowel de Publieks- als de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2015 ging haar eerste avondvullende programma ‘Wie Kijkt?’ in première en dat werd lovend ontvangen. Tweemaal werd een lied uit deze voorstelling genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen, waarvan één nominatie verzilverd werd. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan het programma Spijkers met Koppen. Speciaal voor Cameretten keert ze vanavond terug mét band, het belooft een swingende avond te worden.

Zaterdag 25 november | Sanne Wallis de Vries | Finale | nieuwe Luxor
Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dan Sanne avondvullend debuteerde met haar solovoorstelling ‘Sop’. Nu komt zij met ‘Gut’, waarmee de cabaretière, actrice (en niet geheel onbelangrijk winnares van ‘Wie is de Mol’!) is genomineerd voor een Poelifinario. Een voorstelling vol suggesties, ideeën, voorstellen en nog nader te beramen plannen.

Presentatie | Peter Pannekoek
Peter Pannekoek krijgt geen genoeg van Cameretten! Nadat hij vorig jaar een gastoptreden heeft verzorgd, neemt hij dit keer de rol van presentator op zich. De jonge cabaretier verwierf bekendheid als huis-comedian van DWDD en daarnaast is hij binnenkort als teamcaptain te zien in ‘Dit Was Het Nieuws’. Hij heet je donderdag 23, vrijdag 24 én zaterdag 25 op geheel eigen wijze van harte welkom in het Luxor Theater!

Nog even geduld! Maandag 9 oktober worden de zes halve finalisten bekend gemaakt. Houd ons op Facebook, Instagram en Twitter in de gaten voor de bekendmaking.

Wil jij verzekerd zijn van een mooie plek tijdens een van deze drie spannende avonden? Koop dan snel kaarten via www.luxortheater.nl of bel naar 010 484 33 33. Wil je echt niets missen van deze 52e editie? Koop dan een passepartout!