Inschrijving voor Cameretten 2019 is gestart!

Cameretten Festival is op zoek naar een nieuwe lichting cabaretiers! Cabarettalenten die de stap naar het grote podium willen maken. Wij bieden een gericht traject waar ontwikkeling centraal staat, met veel speeluren, intensieve begeleiding en de kans om voor een groot publiek te spelen. Ben jij er klaar voor? Schrijf je dan nu in voor Cameretten Festival 2019!

Al 53 jaar lang is Cameretten Festival hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. Dit doen we ieder jaar weer door een intensief traject voor de deelnemers uit te rollen bestaande uit voorrondes, workshops, try-outs, de finales in het Luxor Theater en een finalistentournee langs theaters en poppodia door heel Nederland.

Dit jaar voegt Cameretten nog een extra avond toe aan de finales. Op woensdag 27 en donderdag 28 november 2019 zullen de kwartfinales plaatsvinden. De zes acts die uit de voorrondes zijn geselecteerd zullen dan voor het eerst strijden voor een plek in de volgende ronde. Die volgende ronde is de halve finale op vrijdag 29 november 2019 waar vier acts zullen optreden. Dit is ook de avond waar nog één act afvalt en bekend wordt welke drie acts de finale en de finalistentour mogen doen. Op zaterdag 30 november vindt de allesbepalende finale plaats. Dit jaar in het oude Luxor Theater. Daar wordt tevens bekend gemaakt wie zich winnaar van Cameretten 2019 mag noemen.

Cameretten richt zich op cabaretiers die een professionele carrière in het theater ambiëren en uitblinken in een aan cabaret en kleinkunst verwante discipline. Een afgeronde theater- en/of kleinkunstopleiding is niet verplicht, het hebben van een eigen mening, talent, persoonlijkheid en humor natuurlijk wel!

Inschrijven Cameretten 2019
Inschrijven voor de 54e editie van Cameretten kan vanaf nu tot uiterlijk 1 augustus 2019. Inschrijven kan via deze link. Vergeet niet een video van minimaal 15 min mee te sturen.