De finalisten van de 50e editie van Cameretten Festival zijn Jasper Smit, Tom Montfrooy en Anne Neuteboom

Tijdens deze extra feestelijke editie hebben negen cabarettalenten drie avonden op rij in het oude Luxor Theater gestreden om een fel begeerde finaleplek. Onder het lachende publiek begaf zich de vijfkoppige jury, bestaande uit: Nico Baars, Carlijn Sonneveldt, Jeanne Kers, Frank Heijman en Mike Peek. Aan hen de zware klus om te bepalen welke drie getalenteerde kandidaten door gaan naar de finale op zaterdag 28 november in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Waar zij zullen strijden om de Juryprijs, de FACTUA Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten Festival 2015!

Juryvoorzitter Nico Baars heeft zich vrijdagavond namens de voltallige jury uitgesproken, niemand minder dan Jasper Smit, Tom Montfrooy en Anne Neuteboom zijn door naar de finale.

De jury over de finalisten:

Jasper Smit
“Hilariteit en ontroering gaan hand in hand, en zowel qua mimiek als tekstueel bespeelt de ervaren Jasper met gemak het podium en publiek, ook al zijn de gekozen onderwerpen niet altijd even origineel.”

Tom Montfrooy
“Zonder op vals sentiment te gaan zitten, neemt Tom Montfrooy ons mee in een zorgvuldig opgebouwd programma over het overlijden van zijn vrouw en zijn leven als alleenstaande vader. Het levert de nodige hilarische momenten op, en een mooi ontroerend eind. De jury was echter minder gecharmeerd van de nogal populaire toonzetting.”

Anne Neuteboom
“Anne schreeuwt haar frustratie en woede vanaf de eerste minuut van zich af. Gevangen tussen generaties vraagt zij zich af waarom mensen zo onaardig doen tegen elkaar. Haar programma is zorgvuldig opgebouwd, maar ze zit vooral in het begin al te hoog in de energie.”

Morgen spelen de drie finalisten voor een indrukwekkend 1500 man tellend publiek op het grote podium van het nieuwe Luxor Theater. Na de pauze wordt het publiek getrakteerd op een gastoptreden van Guido Weijers, terwijl de jury in beraad gaat. Na het gastoptreden wordt bekend gemaakt wie er naar huis gaat met de Juryprijs, FACTUA Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs. Ter ere van het vijftigjarig bestaan van Cameretten wordt er een heuse afterparty georganiseerd waar niemand minder dan The Kik zal optreden. Bezoekers van de halve finales mogen o.v.v. hun ticket ook hierbij aanwezig zijn.

Hoofdsponsor Cameretten 2015 is incassospecialist Factua. Creatief Filmpartner Cameretten 2015 is UM!W Films.