Doris Bagijn

Doris Bagijn

Voorstelling: SKI TRIP

Was? Haben Sie kein vegetarisches Schnitzel? In ‘SKI TRIP’ neemt Doris Bagijn je mee op reis naar haar grote liefde: wintersport. Boven op de berg zoekt ze een antwoord op het ongevraagde dilemma: moet ze schuldbewust op vakantie of mag ze ultiem genieten? Met een mix van visuals, muzikaliteit, fysiek theater en een goede dosis humor probeert Doris zichzelf in alle eerlijkheid te positioneren in de huidige maatschappij.

Daveson Ignatia

Yannick Joos

Yannick Joos

Voorstelling: Onbeperkt

Yannick is een wervelwind op het podium. Hij neemt je mee in zijn leefwereld als hardcore ADHD’er en als begeleider van mensen met een beperking in Brussel. ‘Onbeperkt’ is een zoektocht naar ongecensureerd jezelf kunnen zijn. De eerlijkheid en rauwe schoonheid van de zorgsector waarin hij al 15 jaar werkt geven hem dagelijks inspiratie en leveren onwaarschijnlijke verhalen op.

Molly en Esmee

Molly en Esmee

Voorstelling: Ghost

“Ik zit als je binnenkomt direct links, niet te missen. Tot zo. X”
“Hallo?”
“Hallo?!”
Molly en Esmee doen een poging om het woord slet te herzien, maar komen dan in de knoop met hun eigen (seksuele) verlangens en hun morele kompas. Een moderne zoektocht met scheerschuim, functioneel naakt en een föhn.


Frank Schäfer

Frank Schäfer

Voorstelling: Waargeblurred

In zijn solodebuut waadt Frank Schäfer met goede zin door de waan van de dag. ‘Waargeblurred’ is bellenblaas voor je bubbel, een prettig absurdistisch anker in een zee vol wanordelijke verhalen in optrekkende mist. ‘Waargeblurred’ geeft je het wie, wat en waarom met een hoofdletter W, gloeiend heet geserveerd in rake, irrelevante observaties die de keiharde realiteit naar de kroon steken.

Joey & Dave

Joey & Dave

Voorstelling: Verbrand je vingers niet

Twee broers die na het overlijden van hun ernstig zieke vader maar aan één ding konden denken: daar zit een voorstelling in! Hoe hiermee om te gaan? Moeten ze nu verdrietige foto’s delen? Of juist helemaal stil zijn? Mogen ze er grappen over maken?

In deze theatervoorstelling reflecteren Joey en Dave op hun eigen rouwproces en dat van elkaar. Vooral dat van elkaar. Als dat geen leuke avond wordt…

Foto: Anne van Zantwijk

Selma Visscher

Selma Visscher

Voorstelling: Voorbij mij

De in Groningen opgegroeide Selma Visscher leerde al vroeg het lokale mantra ‘nait soezen’. Oftewel: niet zeuren. Dus daarom doet ze dat zeuren nu maar in het theater. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert ze de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.

Foto: Anne van Zantwijk

Bertram van Alphen

Bertram van Alphen

Voorstelling: Dageraad

In Dageraad vertelt en zingt Bertram van Alphen over de impact van woorden, over queer zijn en opgroeien in de jaren negentig, over punk en groene haren, over hoe je een puzzelstukje kan zijn dat net niet past en over licht vinden in het donker.

Foto: Anne van Zantwijk

Daan van der Hoeven

Daan van der Hoeven

Voorstelling: Hooghouden

In tijden waarin alles op knappen lijkt te staan probeert Daan krampachtig zijn hoofd boven water te houden. Zijn worsteling met zichzelf, het leven en de wereld, gaat gepaard met enorme groeipijn, ongeloof, wanhoop, en frustratie. Waarom blijven we maar stug doorgaan terwijl we tegelijkertijd ongelukkiger zijn dan ooit? Maar wie probeert hij hier nou eigenlijk te overtuigen? De wereld? Of zichzelf? Klinkt zwaar, maar geen zorgen: er worden ook grapjes gemaakt.

Foto: Anne van Zantwijk

Julia Straten

Julia Straten

Voorstelling: Achtersteboven

Leven we liever in een wonderschone fantasie of willen we de harde waarheid? ‘Achtersteboven’ gaat over de zoektocht naar verbinding en het vervallen in eigen realiteit. Julia probeert de verbeelding, dat wat we alleen onszelf voor kunnen stellen, tastbaar te maken. In deze voorstelling lopen feit en fictie in elkaar over. Is het Julia’s verbeeldingswereld die absurd is? Of is onze dagelijkse realiteit misschien absurder dan wij denken?

Foto: Anne van Zantwijk