Het traject van Cameretten

Inschrijfperiode     – 1 april tot 1 augustus 2019

Tijdens de inschrijfperiode kan men zich inschrijven met behulp van een digitaal inschrijfformulier wat te vinden is op www.cameretten.nl. Cameretten heeft geen inschrijfvoorwaarden. Iedereen kan meedoen. Deelnemers dienen een video van een optreden in te sturen.

Videoauditie – augustus 2019

De organisatie en de artistiek leider selecteren na het zien van alle video’s acts die deel mogen nemen aan de selecties. Op deze manier worden acts met een ’bonte-avond’ gehalte gescheiden van de deelnemers die de door ons verwachte energie in hun inschrijving hebben gestoken.

Voorrondes – september 2019 – Rotterdam

De deelnemers van de voorrondes spelen elk 20 minuten voor publiek en de selectiecommissie. De selectiecommissie selecteert uit alle deelnemers zes acts voor de Halve Finale. Deze voorrondes zijn gepland op 4 avonden en vinden plaats in Theater Walhalla en Theater Zuidplein, beide te Rotterdam. De data van de voorrondes zijn 18, 20, 21 en 25 september 2019.

Workshopweekend – oktober 2019 – Rotterdam

De zes halve finalisten gaan tijdens de workshops aan de slag met professionele regisseurs om hun programma bij te schaven. Het workshopweekend vindt ook plaats in Rotterdam op 12 en 13 oktober 2019.

Try-outs – oktober en november 2019- Landelijk

Tijdens de try-outs spelen elke avond een deel van de halve finalisten. De try-outs vinden door heel Nederland plaats. De regisseurs en artistiek leider bezoeken de try-outs om de halve finalisten van feedback te voorzien en zo de laatste puntjes op de i te zetten.

Kwart finale – 27 en 28 november 2019 – Rotterdam

Zes kwart finalisten spelen twee avonden achterelkaar in het oude Luxor om een plek in de halve finale te bemachtigen. Een jury besluit welke vier acts door mogen. De avonden worden afgesloten met gastoptredens van gevestigde cabaretiers, met de voorkeur aan oud-winnaars en -finalisten van Cameretten.

Halve finale – 29 november 2019 – Rotterdam

Uit de zes kwart finalisten worden vier acts gekozen door de jury om door te gaan naar de halve finale. De jury ziet dan de vier acts nog een keer voordat ze beslissen welke drie acts naar de finale mogen.

Finale – 30 november 2019 – Rotterdam

De finale is het hoogtepunt van het festival. Hier hebben de drie finalisten drie maanden lang onder intensieve begeleiding naar toe gewerkt. De drie talenten strijden om de Juryprijs, Publieksprijs en mogelijk de Persoonlijkheidsprijs. Dit jaar vindt de finale in het oude Luxor Theater plaats.

Finalistentournee – december 2019 t/m mei 2020 – Landelijk

De winnaars en finalisten gaan op tournee langs maar liefst 55 theaters en poppodia door heel Nederland. Tijdens de tour maken ze veel vlieguren en proberen ze nieuw materiaal uit, zodat zij na Cameretten aan de slag kunnen met het maken van een avondvullend programma.