Samir Fighil

Voorstelling: Schwung

Ik heb alles waar ik vroeger van droomde.
Een goeie baan, een gezin wat van me houdt en vrienden voor het leven.
Maar waarom voel ik me dan zo slecht?
Ik ben moe, geïrriteerd en het lijkt alsof alles en iedereen me tegenwerkt.
Minder stressen zeggen ze dan.
En meer genieten.
Klinkt makkelijk…
Waarom is het dan zo verdomd moeilijk?
Ik denk dat ik gewoon mijn schwung kwijt ben…
Of…zit ik toch in een burn-out?
He, maar dat kan toch helemaal niet…?

Sanne Gloria met Rob Mennen

Voorstelling: Yes, we can’t

Kan niet bestaat niet. Het leven is maakbaar en zo niet dan toch. Sanne Gloria en Rob Mennen verbinden grimmige stiltes met ijzige koude, maar serveren deze graag met warme chocolademelk (met slagroom) (en rum). Ach vergeet die chocolademelk, vergeet de slagroom en laat die rum ook maar zitten. Let’s go!’

Isha van der Burg

Voorstelling: Eén uit duizend

Isha van der Burg is geen cabaretier – integendeel. Isha is verliefd. Om de liefde van haar leven terug te winnen moet ze alleen wel eindelijk ergens succes mee hebben. Dus dan maar cabaret, alleen al omdat haar pogingen als animator, dichter, battlerapper, carnavalsartiest en minnaar van Thierry Baudet hopeloos zijn mislukt. In haar laatste en ultieme poging haar ex Lloys terug te winnen, legt ze uit waarom juist zíj Cameretten moet winnen.

Grof Geschud

Voorstelling: Lijmen

De Belgische Zoerselenaar Lander Severins en de Nederlandse Dinxperloër Myrthe van Velden leerden elkaar kennen op de Koningstheateracademie en zijn sindsdien onafscheidelijk.

Als pas afgestudeerd, piepjong cabaretduo gaan ze in hun debuutvoorstelling LIJMEN, eindeloos op zoek naar de ander. Via ridders en bejaarden, Plato en de Backstreet Boys bevraagt Grof Geschud het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden’

Roovers & van Leeuwen

Voorstelling: Alone Together

Twee ogen in een oude berg
terwijl de heuvels deinen gelijk bomen
een vliegje zwemt door de open haard
vroem vroem denkt een scooter
en de zilte zee bedaart

Een betere samenvatting van hun voorstelling konden Roovers & van Leeuwen simpelweg niet geven. Wel beloven ze dat er ook genoeg te lachen valt.

Bonusmateriaal

Voorstelling: Hou op met me

Het komische duo Bonusmateriaal heeft hun voorstelling gefabriceerd voor louter vertier en vermaak. Zij laten het volk meeleven in hun absurdistische alsmede herkenbare persoonlijkheden die zich afwisselen in gevatte sketches, waarvan men na afloopt denkt: ‘HOU OP MET ME’.

De Gestampte Meisjes

Voorstelling: Ballen

Mannen, jullie hebben het niet altijd even makkelijk. De vrouw van nu denkt dat ze alles zelf kunnen. Met als gevolg; de onzekere man. Wij, De Gestampte Meisjes, hebben jullie wél nodig. Wij vinden het tijd om de man op een voetstuk te zetten. Een voorstelling waarin wordt geschuurd, getwerkt, gegleden en gework-out. Dus mannen, deze is voor jullie.

Thomas van der Hulst

Thomas van der Hulst heeft een visie en een missie: Het cabaret vernieuwen, van binnenuit. Hij kan dit niet alleen, uw hulp is nodig.

Gaandeweg komt hij erachter dat de weg soms belangrijker is dan het resultaat.

Waar het Thomas ontbreekt aan zelfvertrouwen maakt hij dit ruimschoots goed met grote dromen en vergezichten.

Johan Stevens

Eind vorig jaar werd ik 40 en de schrik zit er behoorlijk in. Kak. Wat heb ik er van gemaakt tot nu toe? En hoe zorg ik dat er echt iets van ga maken? Is geluk een keus, of moet je er vooral heel veel mazzel voor hebben?

Ongeremd

Ongeremd is een prettig gestoord muzikaal duo dat samen met een aantal muzikanten probeert om hun achtergrond achter zich te laten. Als zij hun hele leven als voorbeeld nemen is de enige zekerheid dit; iedereen gaat dood of weg. Als in de zekerheid van het bij elkaar zijn de enige garantie is dat je uit elkaar gaat, hoelang zijn zij dan als duo houdbaar?